Etiketler

Albania (3) Austria (9) Belgium (4) Brundi (6) Cambodia (2) Cuba (4) Egypt (4) France (3) Greece (6) Moldova (2) Ottoman Empire (29) Red Cross (56) Spain (8)

12 Mayıs 2015 Salı

BÜYÜK İMTİYAZ MADALYASI




Osmanlı döneminin en itibarlı madalyalarındandır. Sultan II.Abdülhamid Han döneminde Devlet-i Aliyye'ye faydalı olanlara verilen bir madalyadır. 20 Zilkade 1300 (23 Eylül 1883) tarihinde ihdas edilmiştir.Nizamnamesinde Padişah tarafından verileceği belirtilmiştir. Altın ve gümüşü vardır. İlk hakedildiğinde gümüş ikinci sefer hakedilirse altın olanı verilir. Büyük başarı elde edenlere ikisinin bir seferde verildiği olmuştur. Bu madalyaya sahip olanlardan mülkiye kökenli olanlar sadece özel günlerde asker kökenli olanlar ise her zaman takabilirlerdi. En önemli özelliklerinden birisi de padişah tarafından huzurda verilmesidir.





Ön yüzünde saltanat arması bulunur, arka yüzünde ise "Devlet-i Aliyye-i Osmaniye uğrunda fevkalade sadakat ve şecaat ibraz edenlere mahsus madalyadır" yazısı ve altında hilal şeklindeki hakeden kişinin adının yazılacağı boşluk bulunur.

KONUYLA İLGİLİ:

Kılıçlı Altın İmtiyaz Madalyası

Büyük İmtiyaz Madalyasında Bulunan Kılıcın Anlamı

Atatürk'ün Kılıçlı Gümüş İmtiyaz Madalyası


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...