Etiketler

Albania (3) Austria (9) Belgium (4) Brundi (6) Cambodia (2) Cuba (4) Egypt (4) France (3) Greece (6) Moldova (2) Ottoman Empire (29) Red Cross (56) Spain (8)

20 Mart 2019 Çarşamba

Türkiye Cumhuriyeti - Ertuğrul Anıtı Restorasyonu Madalyası 1937



Description

40 Jahre Sammler-Leidenschaft: Sammlung Mehmet Ede und Hülya Ede-Uçta
OSMANISCHES REICH UND EUROPA. Republik Türkei, seit 1923. Bronze-Gedenkmedaille 1937, unsigniert, auf das von den Japanern errichtete Ertugrul-Denkmal in Kushimoto/Wakayama. Im Innern eines Rettungsrings ein Anker, der die Flaggen der Türkei und Japans trennt. / 2sprachig Schrift zum Denkmal im Kranz. Etui (nicht original), 39,6 mm. Fisekcioglu 33. RRR! Am rot-weißen Band (Ring neu), kleine Kratzer, fleckige Patina, fast vz

1937 Ertuğrul Anıtı Restorasyonuna ait Madalya.
Ertuğrul Fırkateyni 1863 yılında Osmanlı Donanmasına katılan dönemine göre donanımı oldukça iyi bir savaş gemisidir. 1890 yılında Japonya'ya bir ziyarette bulunmuştur. Dönmek üzere 15 Eylül 1890'da Japonya'nın Kuşimoto limanından ayrıldıktan hemen sonra fırtınaya yakalanarak çeşitli kaynaklarda farklı olmak üzere 650 civarı mürettabatı ile batmştır. Sadece 69 denizci kurtarılabilmilştir. Japon İmparatorunun talimatıyla Kuşimoto'da ölenlerin anısına bir anıt yapılmış ve bu anıt 1929 yılında yine Japon Hükümeti tarafından genişletilmiştir. Anıt 1937 de Türkiye tarafından restore edilmiştir. Bu madalya bu restorasyonun anısına çıkarılmıştır.
Bu olaydan sonra Kuşimoto ile Mersin ve Yakakent kardeş şehir olmuştur. Mersin'de Kuşimoto adı kültür sanat faaliyetlerinin merkezi olan bir sokağa verilmiştir. Kazada şehit olanlardan biri Cumhuriyetimizin ilk Milli Eğitim Bakanlarından Hasan Ali Yücel'in dedesi yani şair Can Yücel'in büyük dedesi Kaptan Ali Bey'dir. Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...